Om


Libbsticka är ett litet enpersonsföretag som främst handfärgar garn. Jag åker även till Gotland ett par gånger om året och spinner själv ”Libbsticka Gotlandsfår” i ett litet spinneri på norra Gotland.

Garn

Libbsticka Gotlandsfår är ett hantverksmässigt framtaget garn spunnet i ett litet spinneri på norra Gotland. Ullen samlas in på gårdar runt om på Gotland. Ullen från Gotlandsfåret är mjukt och är otroligt levande med sina naturliga skiftningar. Skötselråd: Att vädra plagget räcker långt. Om du behöver tvätta så gör du det för hand i kallt/ljummet vatten.

Libbsticka Finsk lantras är ett mjukt garn spunnet med 100% finsk lammull i Finland. Garnet innehåller till största del ull från fårrasen Finsk lantras. Garnet produceras av Pirtin Kehräämö OY. Skötselråd: Att vädra plagget räcker långt. Om du behöver tvätta så gör du det för hand i kallt vatten.

Libbsticka Islandsfår är ett garn småskaligt framtaget på Island. Det är mjukt och glansigt med en tung lyxighet, spunnet med ull från Islandsfår/Isländskt pälsfår. Garnet spinns av Uppspuni i deras egna minimill-spinneri med ull från deras egna får. Skötselråd: Att vädra plagget räcker långt. Om du behöver tvätta så gör du det för hand i kallt/ljummet vatten.

På spinneriet och spinner garn!
Handfärgat garn.